Tehnološki napad Tehnološki napad Tehnološki napad Tehnološki napad
 
 

Visoko tehnološki napad

Poštovani klijenti,

Želimo da vas obavestimo o novoj vrsti visoko tehnološkog napada koji se u poslednje vreme pojavio u našoj zemlji i okruženju.
Naime, napad se izvodi slanjem e-mail poruka od strane nepoznatog, neovlašćenog lica koji navodeći neku validnu e-mail adresu banke kao pošiljaoca (na primer infocentar@otpbanka.rs ) šalje poruke na nekoliko adresa klijenata banke, sa prikačenim dokumentima koje sadrže zlonamerni kod. Zlonamerni pošiljalac koristi e-mail server koji ne pripada banci, ali se predstavlja kao da šalje poruke sa validne e-mail adrese banke.
Uočili smo da je ovakvih slanja e-mail-ova bilo tokom juna meseca i početkom jula ove godine u tri talasa (poslednji tokom 2. i 3. jula).

Naš savet Vam je kako biste se zaštitili da:
- Ako ste primili e-mail sa atačmentom od nepoznatog pošiljaoca ne otvarajte atačment.
- Ako ste primili e-mail sa atačmentom od osobe koju znate, ali od koje ne očekujete takav e-mail, ne otvarajte atačment. Kontaktirajte tu osobu (telefonom ili u novom e-mailu, nikako na reply!) da proverite da li vam je stvarno poslala e-mail.
- Ne klikćete na linkove u e-mail porukama od nepoznatih pošiljalaca i ne ostavljajte podatke na web/internet stranama na koje vode ti linkovi.
- Ukoliko dobijete ovakve i slične e-mail poruke pozovete Info centar banke na brojeve telefona 0700 480 400 ili 021 4800 400 ili da se putem e-mail-a obratite na našu e-mail adresu: infocentar@otpbanka.rs

Srdačno,

Vaša OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad

savet

Info


Ukoliko imate neka pitanja, pišite nam na adresu: infocentar@otpbanka.rs