Tehnikai információketicki kodeks

Operációs rendszer

Windows XP (32 bit i 64 bit)
Windows 2000
Windows Vista (32 bit i 64 bit)
Windows 7 (32 bit i 64 bit)
Windows 8 (32 bit i 64 bit)

Ajánlott böngészők

Internet Explorer 8, 9, 10, 11
Firefox 4. verzija
Opera 9.51 verzija
Chrome 9 verzija

tehnicke informacije

Ajánlott szoftver a weboldal tartalmának megtekintésére

A mellékelt .pdf fájlok megtekintéséhez az - Adobe Reader szoftverre van szüksége.
A tömörített fájlok dekompressziójához a Winzip alkalmazást ajánljuk.
Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint) dokumentumokat a Microsoft Word, ingyenes Open Office-szal tudják megnyítni

drustvena odgovornost

Ajánlott felbontás

1024 * 768 pixel


Mi az RSS?

A Web felhasználói számára ennek a technológiának számtalan előnyei vannak. Elsősorban meg tud megtakarítani időt és az adatok áramlását. Az Ön számítógépén ezáltal azok a weboldalok RSS információi láthatóak, amelyeket Ön kiválaszt. Ők a számítógép hátterében működnek, követik a kedvenc weboldalaikat és értesítik Önt, ha valamiféle változást észlelnek rajtuk.

A RSS tartalmat a „RSS reader”, „free reader” vagy „agregator” nevezetű szoftver segítségével lehetséges leolvasni. A RSS feed-re való bejelentkezést a RSS ikonra kattintásra tudja megtenni, amely azon a weboldalon van, amelynek a tartalmának változását szeretné követni vagy az RSS link másolásával a RSS readerbe. A RSS reader minden weboldalt követ, amelyre a felhasználó feljelentkezett és kimutatja az új tartalmat.

Ennek a technológiának a lényege a speciális XML kod. A RSS egy új típusú Web információt ír le, amelyet news feednek nevezünk – hírek feltöltése. A feltöltés tartalmazhatja a címet vagy a linket az új tartalomra a Web oldalon, vagy link valamire, amit az iniciátor meg szeretne osztani. Most már mindenki átveheti a tartalmakat és a megfelelő Web szoftver segítégével automatikusan megjelenítse a tartalmakat.

Attól függően, hogy kinek van a kérdés feltéve, a RSS-nek két jelentése van: Really Simple Syndication (nagyon egyszerű elosztás) vagy Rich Site Summary (gazdag tartalommal rendelkező weboldal). Mindkét esetben, a RSS a legújabb információterjeszési módszer az interneten. Ha van további kérdése, lépjen velünk kapcsolatba.