Online banking Kontakt centar 0800 23 23 22
Online banking

Transfer novca – SWIFT za fizička lica

Kao fizičko lice, devizna plaćanja u zemlji ili inostranstvu možete vršiti putem SWIFT procedure slanja novčanih sredstava

Građanima nudimo uslugu isplate sredstava upućenih putem sistema za brzi transfer novca.

Ukoliko želite da primite sredstva na svoj devizni račun, ili ista pošaljete u zemlju ili inostranstvo, potrebno je da se obratite najbližoj ekspozituri Banke gde će vam zaposleni pružiti neophodne informacije o proceduri transfera novca, potrebnoj dokumentaciji i tarifama naknada.

Preko internacionalne mreže agenata, možete primiti novac brzo (za 10 minuta), efikasno i pouzdano:

Za isplatu je potreban samo lični dokument i kontrolni broj koji primaocu saopštava pošiljalac.

  Zatvori

  Kako biste bili u mogućnosti da primate sredstva iz inostranstva na svoj račun, potrebne su vam validne SWIFT instrukcije koje prosleđujete pošiljaocu novca. Dolaskom u banku, lični bankar će vam obezbediti sve neophodne instrukcije i ukoliko nemate, otvoriti račun u valuti u kojoj želite da primite očekivana sredstva.

  Izvršenoj uplati je potrebno tri do sedam dana da se nađe na vašem računu, nakon kojih imate punu i potpunu slobodu da novcem raspolažete onako kako vama odgovara. Blagovremeno obavestite vašeg ličnog bankara o osnovu po kojem ćete primati sredstva od inostranog uplatioca (pravnog ili fizičkog lica) kako bi omogućili knjiženje sredstava u vašu korist odmah po prijemu naloga iz inostranstva.

  Ukoliko želite da izvršite uplatu u stranoj valuti, to možete učiniti do 10.000 evra mesečno, i to po osnovu izdržavanja člana porodice. I u ovom slučaju, potrebna vam je SWIFT instrukcija banke lica kome šaljete novac. Takođe, za plaćanje u inostranstvu biće vam potreban original predračun za robu koju kupujete ili uslugu želite da platite.

  Za devizna plaćanja u zemlji kada je korisnik plaćanja pravno lice, uvek koristite opciju troškova SHA.

  Mapa ekspozitura

  Pronađite ekspozituru

  Online ekspozitura

  Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

  Saznaj više
  Vrati se gore