Mastercard® Gold | OTP banka Srbija
Online banking Kontakt centar 0800 23 23 22
Online banking

Mastercard® Gold

Mastercard® Gold debitna kartica sa tehnologijom za beskontaktno plaćanje vam omogućava lako plaćanje i podizanje gotovine na svim bankomatima – u zemlji i inostranstvu, ali i dodatne pogodnosti.

Karakteristike kartice

Pogledajte šta vam sve omogućava ova debitna kartica:

  Zatvori

  Mastercard® Gold može se izdati u okviru našeg paketa računa i usluga Praktik. Popust na mesečno održavanje, e-bank, m-bank su samo deo paketa. Ako za plaćanje koristite vašu Mastercard® Gold  karticu ovaj paket može biti i 0 dinara! Saznajte vise na Paketi računa. Ukoliko nemate Praktik paket, pogledajte kako da dođete do njega na stranici Paketi računa.

  Dobro je da znate
  • Sve debitne Mastercard kartice poseduju tehnologiju za beskontaktna plaćanja. Za beskontaktne transakcije do 4000 RSD nije potrebno unositi PIN, dok je za iznose koji prelaze 4000 RSD, potrebno da unesete vaš PIN. Prva transakcija ovom karticom mora biti standardna – sa unosom kartice u terminal i sa unosom PIN koda (to ne mora biti plaćanje, može biti i upit stanja na bankomatu).
  • Svim korisnicima platnih kartica izdatih u našoj banci, omogućeno je korišćenje besplatne 3D Secure usluge koja dodatno obezbeđuje plaćanje karticama na internetu. Saznajte više.
  • Korišćenje kartice je fleksibilno u smislu da se u raspoloživo stanje računaju sva sredstva u dinarima i evrima, koja imate na računima vezanim za karticu
  • Ukoliko Mastercard® Gold karticu  koristite za plaćanja ili podizanje gotovine u zemlji, za iznos te platne transakcije i pripadajućih troškova, zadužuju se sredstva sa dinarskog platnog računa. Ukoliko na dinarskom platnom računu nema dovoljno sredstava za realizaciju transakcije, a za karticu je vezan i devizni račun u EUR, za ukupan iznos ili za razliku koja nije naplaćena sa dinarskog platnog računa, zadužuju se raspoloživa sredstva na deviznom računu u EUR. Za konverziju iz valute RSD u valutu EUR, primenjuje se kupovni kurs Banke za devize na dan transakcije.
  • Takođe, ukoliko karticu koristite za plaćanja ili podizanje gotovine u inostranstvu, za iznos te transakcije i pripadajućih troškova, zadužuju se raspoloživa sredstva na deviznom računu u EUR. Ukoliko Vaša debitna kartica nije vezana za devizni račun u EUR ili na tom računu nema dovoljno sredstava za pokriće transakcije, za ukupan iznos transakcije ili za razliku koja nije naplaćena sa deviznog računa, zadužuju se sredstva na dinarskom platnom računu. Za konverziju iz valute EUR u valutu RSD primenjuje se prodajni kurs Banke za devize na dan transakcije.
  Izgubljena ili ukradena kartica?

  U slučaju gubitka ili krađe kartice, u najkraćem mogućem roku obavestite Kontakt centar OTP banke pozivanjem sledećeg broja telefona: +38111 30 11 550 ili +38121 520 333

  Pozovite nas i vaša kartica će biti blokirana upravo tog trenutka.

  Da li imate dodatnih pitanja?

  Pišite nam putem naše online kontakt forme i mi ćemo vas kontaktirati.

  Popunite polja forme


   0/36

   0/36


   Vidi pravila

   Hvala što ste poslali upit naša
   sluzba ce vas uskoro kontaktirati.

   Mapa ekspozitura

   Pronađite ekspozituru

   Online ekspozitura

   Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 15:00

   Saznaj više
   Vrati se gore