Verified by Visa i MasterCard SecureCode


Kakve su to usluge?

Verified by Visa i Mastercard SecureCode su usluge koje omogućuju sigurniju i bezbedniju kupovinu preko Interneta. Njihova svrha je da spreči moguće zloupotrebe pri plaćanju preko Interneta. Ove usluge su besplatne, jednostavne i pouzdane.

Kako funkcionišu?

Prilikom prve sledeće kupovine preko Interneta dobićete kod putem SMS poruke koji će biti poznat samo Vama. Svaki naredni put kada kupujete robu ili plaćate neku uslugu preko Internet sajta na kojem stoje oznake Verified by Visa i MasterCard SecureCode, OTP banka će od Vas tražiti novi SMS kod i ukoliko je ispravan, uspešno ćete realizovati transakciju.

Šta je potrebno da uradite?

Kartice su automatski registrovane za 3D Secure uslugu tako da nije potrebna nikakva dodatna registracija. Jedini uslov koji je potrebno da ispunite jeste da u Vama najbližoj filijali OTP banke ažurirate svoj broj mobilnog telefona na koji će Vam u buduće stizati SMS poruka sa jednokratnom lozinkom za realizaciju internet transakcije. Ukoliko Vaš broj mobilnog telefona već postoji u sistemu, i niste ga u međuvremenu menjali, nije potrebno da dolazite do filijale OTP banke.

Kako da se prijavite?

Jednostavno. Dovoljno je da kupite nešto preko Interneta na web sajtu na kojem stoji logo Verified by Visa i MasterCard SecureCode i otvoriće Vam se novi prozor. Banka će tražiti da se identifikujete, a zatim i da unesete jedinstveni SMS kod pri svakoj narednoj Internet kupovini. SMS kod znate samo Vi i on se ne šalje Internet trgovcu, niti bilo kome drugom.

Koje kartice će biti uključene?

VISA kartice OTP banke uključene u Verified by Visa program su: Visa Classic FX, Visa Plus za minus, Visa Virtual, Visa Nova, Visa Gold, Visa Business Electron Card, Visa Business Charge Card kartice. U MasterCard SecureCode program uključene su: MasterCard beskontaktna kartica, Slatka mala kartica, Master Card Standard, Red Star kartica, PFCard kartica.

Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj Info Centra OTP banke: 0700 480 400 ili +381 21 4800 048.


Preuzmite dokumentaciju