Prvi na tržištu koji odobravamo agro-investicione kredite bez hipoteke

Author
Kristina Čubrilo Savetnik za komunikacije, OTP banka Srbija

Mi smo prva banka na našem tržištu koja kroz softversku platformu odobrava brze i investicione kredite, te smo svojim inovativnim konceptom poslovanja značajno podigli standarde i otvorili nove mogućnosti za bržu i jeftiniju distribuciju finansijskih sredstava u sektoru poljoprivrednih proizvođača.

Jedna smo od vodećih banaka na tržištu Srbije i pored konstantnog unapređenja svojih usluga i proizvoda za klijente privrede i stanovništva, u svom poslovanju već tradicionalno posebnu pažnju posvećujmo agro sektoru, naročito razvijanju kvalitetnih proizvoda za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Kreditiramo veliki broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i kompanija u agro biznisu, kako kratkoročno tako i dugoročno.

Takođe, pružamo kroz svoje servise značajnu podršku ovom segmentu klijenata svojom ponudom agro paketa i namenskim računom za registrovana poljoprivredna gazdinstva, a klijenti mogu birati između više vrsta kredita u zavisnosti od njihovih potreba, te tako nudimo kredite za obrtna sredstva, investicione kredite za sve namene, kao i investicione kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i nekretnina.

Imajući u vidu da je pandemija ubrzala digitalizaciju u svim sferama poslovanja u svetu a i u Srbiji, takođe smo dodatno razvili digitalne usluge za klijente kako bi im pomogli i pružili svu neophodnu podršku. Pored ubrzanog napretka u digitalizaciji u poslednje vreme iz navedenog razloga, možemo se pohvaliti da u svojoj ponudi još od 2013. godine imamo brze kredite za poljoprivrednike koji se odobravaju kroz softversku platformu i da smo prva banka u regionu koja je uvela ovako inovativan pristup. Ova metoda se pokazala kao veoma efikasna i rezultira brzim odgovorom, što u praksi znači da klijent u roku od sat vremena ima odgovor na kreditni zahtev.

Novina u Srbiji je da prvi na tržištu krećemo sa odobravanjem investicionih kredita bez hipoteke na rok do pet godina kroz softversku platformu. Ovaj jedinstveni pristup je rezultat višegodišnjeg razvoja i rada agro inženjera naše banke. Sama platforma ima veliki kapacitet i mogućnost da obradi preko 100 zahteva u jednom satu, vreme obrade traje oko 30 minuta po klijentu. Preciznost same platforme je toliko velika da se prvi put u Srbiji odobravaju investicioni krediti za poljoprivredna gazdinstva na period od 60 meseci bez kolaterala, zaloge ili žiranata do iznosa od 50.000 EUR, po klijentu. Način otplate ovih kredita može biti mesečno, tromesečno, šestomesečno i godišnje, uz korišćenje grejs perioda. Namena kredita je finansiranje obrtnih sredstava i investicija u mašine i opremu vezanih za poljoprivrednu delatnost. Kako bi ova jedinstvena ponuda bila još atraktivnija, obezbedili smo i specijalne kamate za klijente koji koriste ovaj proizvod, a koje su značajno povoljnije od standardnih. Uz značajna ulaganja u digitalizaciju i automatizaciju procesa, Evropski investicioni fond (EIF) je prepoznao naše kvalitete i odobrio posebne uslove podrške za ovako značajno unapređenje u finansiranja poljoprivrede.

Pored specijalnih kreditnih ponuda, OTP banka je omogućila brzi proces odobravanja i za kredite koji su subvencionisani od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Verujemo da smo svojim inovativnim konceptom poslovanja koji štedi i vreme i sredstva klijentima, značajno podigli standarde i otvorili nove mogućnosti za bržu i jeftiniju distribuciju finansijskih sredstava u sektoru poljoprivrednih proizvođača.

Važno je napomenuti da se zahtevi za navedene kredite, kao i ostale usluge i proizvode za registrovana poljoprivredna gazdinstva, mogu podneti u svim ekspoziturama širom Srbije, a stručnjaci naše banke su dostupni klijentima za savetovanje oko modela finansiranja investicija ili oko korišćenja aktuelnih programa subvencija, kako bi se od mnoštva ponuda izabrale najbolje, po meri svakog klijenta pojedinačno.

Tags:
    0 komentara
    Kristina Čubrilo Savetnik za komunikacije, OTP banka Srbija

    Vrati se gore