2016

Konferencija Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore na Poljoprivrednom sajmu

Mađarsko-srpska trgovačka i industrijska komora je na 83. Međunarodnom novosadskom poljoprivrednom sajmu održala konferenciju o investicionim potencijalima između Srbije i Mađarske. Cilj foruma je bio povećanje efikasnosti prekograničnih poslovnih veza, odnosno davanje ažurnih informacija i umrežavanje lokalnih samouprava u trgovačke tokove.

Na konferenciji je g. Imre Bertalan, predsednik Izvršnog odbora naše banke, predstavio poslovanje OTP banke, kao jedne od istaknutih mađarskih kompanija koje posluju uspešno u Srbiji, predložio prisutnima da posete OTP banku i uvere se u kvalitet i konkurentnost usluga i pozvao prisutne da posete štand OTP banke na sajmu.

Govornici na konferenciji su istakli da se tokom poslednjih deceniju i po mnogo radilo na tome da se između Srbije i Mađarske ostvare privredne veze i u tome se, možemo reći, uspelo. Mađarsko-srpske privredne veze se razvijaju dinamično, a na polju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda se kriju brojne neiskorišćene mogućnosti, istaknuto je ovom prilikom na Poljoprivrednom sajmu.