PRESS

 
 

2014


Tim OTP banke na UNICEF-ovom FER PLEJ basket turniru

Tradicionalni FER PLEJ basket turnir, u okviru UNICEF-ovog sportskog vikenda, održao se u nedelju, 21. septembra 2014. Ideja FER PLEJ basket turnira je da okupi kompanije koje će pružiti podršku projektu "Škola bez nasilja", a ovaj put su prikupljena sredstva za štampanje priručnika za roditelje "Šta je danas bilo u školi". Priručnici će biti podeljeni roditeljima učenika prvih razreda osnovnih škola, sa ciljem da pomognu roditeljima da se bolje informišu o tome šta je nasilje, kako se prepoznaje i kako pomoći deci koja su izložena nasilju, deci koja ga čine, kao i deci koja su svedoci nasilja. Priručnik sadrži dobre savete za roditelje kako da uspostave kvalitetniji odnos sa decom i saradnju sa školama u cilju prevencije i zaštite od nasilja.

Ekipa OTP banke, kao i svi učesnici turnira, dobili su i posebnu zahvalnicu sa porukom UNICEF-ovog Ambasadora za Srbiju i selektora košarkaške reprezentacije, Aleksandra Saše Đorđevića:

"Svaki uspeh je kruna timskog rada. To je vera u zajedničku viziju, upornost i veliki rad, poštovanje pravila igre, podrška i motivacija saigrača, ali i uvažavanje protivnika. Tako se prevazilaze granice, pobeđuje i pokreće ono što je najbolje u svakom pojedincu i u svakom timu."

OTP banka se trudi da aktivno učestvuje u društveno odgovornim projektima koji se organizuju u sredinama u kojima banka posluje.