PRESS

 
 

2009


Kvalitetnija voda u manastiru Sopoćani

Novi Pazar, 22. april 2009 – OTP banka danas je predstavnicima manastira Sopoćani donirala sredstva za nabavku i ugradnju filtera za vodu. Manastir Sopoćani, koji ima izuzetan kulturni značaj za Srbiju i pod zaštitom je UNESKO-a, nema bakteriološki ispravnu vodu. Donacija OTP banke će omogućiti brže rešavanje problema sa kojim se suočava manastir Sopoćani.

„Velika nam je čast što smo u prilici da pomognemo u poboljšanju kvaliteta života u manastiru Sopoćani. Na ovom podneblju, već vekovima, pripadnici različitih kultura žive zajedno, ali je neophodno i dalje negovati njihovu međusobnu komunikaciju i pozitivan uticaj jedne kulture na drugu. Ovim skromnim gestom OTP banka želi da doprinese međusobnom poštovanju i razumevanju bogatstva različitosti, da svojim primerom pokaže da vera i jezik ne moraju biti prepreka za prepoznavanje pravih i večnih vrednosti i da su dobri običaji, gostoljubivost i poverenje zajednički svim ljudima. Moto OTP banke, u svim zemljama u kojima posluje, jeste „Verujemo jedni drugima“ i OTP banka nastoji da održi poverenje koje u nju imaju klijenti, ali i zajednica u kojoj posluje. Nadamo se da će ovaj gest pokrenuti i druge kompanije, kako bi se što pre sakupila sredstva za kupovinu i ugradnju ovog prekopotrebnog filtera za vodu.“, rekao je Esad Džanković, direktor filijale OTP banke u Novom Pazaru.

Manastir Sopoćani sagrađen je u 13. veku, a čuven je po svojim jedinstvenim freskama koje se ubrajaju u najveća umetnička ostvarenja iz tog perioda. To je prvi srpski manastir koji se našao na UNESKO-voj listi svetske kulturne baštine.