PRESS

 
 

2009


OTP banka poklonila računare OŠ Sonja Marinković

OTP banka je danas poklonila OŠ Sonja Marinković u Novom Sadu 12 računara za opremanje informatičkog kabineta. Maloj svečanosti prilikom dodele računara prisustvovali su, pored predstavnika banke i škole, i pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu dr Zoltan Jegeš i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Kopicl. Goste je pozdravio direktor škole g. Jožef Ač, a na poklonu se u ime pokrajine zahvalio i dr Zoltan Jegeš.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da ovom skromnom donacijom pomognemo deci da se adekvatno informatički obrazuju. Želimo da uspostavimo i održavamo bliske kontakte sa našom društvenom zajednicom i da, kao društveno¬odgovorna finansijska institucija, učinimo ono što je u našoj moći da ustanove od značaja za nas granane, funkcionišu bolje i dobiju ono što je neophodno za njihov kvalitetan rad. Sigurni smo da je ovaj naš gest samo prvi korak za dalju uspešnu saradnju.“ rekao je Marko Konjević, direktor Sekretarijata OTP banke, prilikom predaje računara.

OŠ Sonja Marinković je osnovana 1959. godine i odmah po osnivanju dobija dvojezični karakter – nastava se odvija na srpskom i manarskom jeziku. Za postignute rezultate u radu dobila je niz priznanja, a menu najznačajnijim je Oktobarska nagrada Novog Sada 1977. godine.