Saveti Saveti Saveti Saveti

Letovanje

  • Idemo na more!


Temperature su sve veće, dani sve duži, a vi o moru maštate sve više? Potpuno vas razumemo. Definitivno je počelo ono doba godine kada čežnja za plažama, hladnim koktelima i plivanjem postaje sve intenzivnija i bilo bi lepo izaći joj u susret. Ali, strepite da ćete posle letovanja ostati praznih džepova, kao što vam se već dešavalo, i to ne jednom? Niste jedini. Veliki broj ljudi razmišlja kako da ode na letovanje bez griže savesti. Tu smo da pomognemo predlozima koji mogu uštedeti i po nekoliko stotina evra.

savet

Odaberite termin pre ili nakon glavne sezone


Ko kaže da se na more ide isključivo u julu i avgustu? Boravak na moru u predsezoni, ili u septembru, nakon sezone, može da bude sjajno iskustvo. Posebno će vam prijati ako niste ljubitelj gužve i galame i volite da uživate u miru i spokoju koji donosi šum talasa. Ono što je veoma važno, cene aranžmana van glavne sezone jeftinije su i do 40%.

 

 

savet

Budite sami svoja agencija


Ukoliko vam surfovanje Internetom nije strano, možete sami pronaći smeštaj kakav želite i to preko sajtova booking.com i airbnb.com ili nekog drugog sajta koji spaja vlasnike smeštaja i turiste. Cene smeštaja zavise od komfora koji pružaju i udaljenosti od plaža. Ako vam nije problem da šetate, smeštaj koji je malo dalje od mora može vam pomoći da uštedite novac. Takođe, ako vam smeštaj služi samo da prenoćite, zašto biste plaćali luksuzni nameštaj? Pri rezervaciji vodite računa o mogućnostima otkazivanja – ako ste sigurni u svoj odlazak, možete proći jeftinije ako nema ove opcije, a ako niste, sigurno je dobro da rezervišete onaj smeštaj koji je moguće otkazati bez dodatnih troškova. Ukoliko na letovanje idete bez dece, kolima, a spremni ste na malo avanture, možete potražiti smeštaj na licu mesta. Prednost je što ćete na licu mesta videti prostor u kojem ćete boraviti, a imaćete i priliku da se pogađate oko cene.

 

 

savet

Smanjite troškove za hranu


Stavka koju često ne uzimamo u obzir, a koja zapravo nije zanemarljiva. Hrana u restoranima na primorju zna da bude veoma skupa, pa ako vam kuvanje nije strano, uštedećete ako iznajmite studio u sklopu kojeg se nalazi kuhinja. Namirnice nabavljajte u lokalnim marketima, a pre kupovine svakako istražite lokalnu ponudu, budući da se cene od marketa do marketa mogu veoma razlikovati. Obiđite i lokalnu pijacu! Ukoliko pak, kuvanje nije vaš fah, istražite na internetu

 

 

savet

Pronađite manje poznata letovališta


Umesto “izvikanim” letovalištima na koja ide veliki broj ljudi, ove godine dajte šansu manje znanim, ali ne manje ugodnim morskim prostorima. Raspitajte se kod poznanika znaju li neko skriveno mesto na moru, pa ako čujete za nešto što vam zvuči primamljivo, ne oklevajte. Možda je baš to vaša sledeća destinacija iz snova i buduće omiljeno morsko mesto.

 

 

savet

Iskoristite Last Minute ponude


Ukoliko ovog leta budete sačekali poslednji tren za odluku da se uputite ka moru, ne oklevajte da proverite Last Minute ponude, možete uštedeti i do par stotina evra po osobi. Ipak, budite pažljivi: vrlo često će situacija biti takva da se na put kreće već sutra, pa neka vam koferi budu spremni! Budite oprezni i pažljivo čitajte ponudu, nemojte odmah poleteti za niskom cenom – proverite šta sve podrazumeva, da li su recimo uključene takse ukoliko je avio prevoz u pitanju, da se ne desi da dodatni troškovi budu veći od cene aranžmana.

 

 

U svakom slučaju, za koju god opciju da se odlučite, želimo vam kvalitetan i nezaboravan odmor. Ukoliko vam treba novčana podrška samo za putovanje, proverite i druge mogućnosti u našoj banci, kao što su Kredit i po ili Slatka mala kartica. Ukoliko se dvoumite oko odlaska pošto morate finansirati mnogo drugih stvari kao što su renoviranje dečje sobe, kupovina nove bele tehnike i slično, naš OKK kredit vam može pomoći da ostvarite i putovanje i druge potrebe. Otvoreni Keš Kredit je jednostavan, privlačan, isplativ, dugoročan nenamenski kredit koji izlazi u susret vašim željama. Sve njegove prednosti saznajte ovde.