0800 23 23 22

O nama

Banka koja razume vaše potrebe. Finansijska institucija koja prati zahteve tržišta. Timski igrač koji otvara nova poglavlja u digitalizaciji svojih usluga.

OTP banka Srbija

U 2022. godini, u kojoj su svetski renomirani magazini “Euromoney” i “The Banker” proglasili OTP banku za Najbolju banku u Srbiji, zabeleženi su rekordni rezultati poslovanja. Reč je o tradicionalnim prestižnim priznanjima koja se dodeljuje finansijskim institucijama koje klijentima pružaju najviši nivo usluge, inovacija i stručnosti. Kao rezultat uspešno sprovedene najkompleksnije integracije u regionu u jeku pandemije, odličnih poslovnih rezultata uz rastuću profitabilnost, operativnu efikasnost i zdrav rast portfolija kredita, OTP banka se izdvojila kao lider na bankarskom tržištu. Nakon okončane integracije, banka je uspela da zadrži i poboljša tokom 2022. godine poziciju najvećeg kreditora privrede i stanovništva, kao i lidera na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga.

Današnja OTP banka Srbija a.d. Novi Sad je počela je sa radom 05. maja 2021. godine, čime se okončao proces integracije OTP banke Srbija a.d. Beograd (bivše Societe Generale Srbija) i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad. Mreža od 155 ekspozitura (od kojih su dve OTP partner ekspoziture namenjene partnerima, investitorima, brokerima i trećim licima) u 91 gradu, i 268 bankomata je među najvećima u Srbiji, čime je zadržano prisustvo na celoj teritoriji zemlje. Istovremeno smo usmereni na inovacije i digitalizaciju poslovanja koje omogućava klijentima nove pogodnosti sa fokusom na unapređenje digitalnog bankarstva i korisničkog iskustva.

Dodatno, još jedan prestižni magazin Global Finance proglasio je našu banku za „Najbolju banku u FX poslovanju u Srbiji u 2022 godini“, dok nam je magazin Euromoney dodelio još dva priznanja „Euromoney Market Leader in Serbia for Corporate Banking“ i „Euromoney Market Leader in Serbia for Digital Solutions as highly regarded“.

Podjednako važno, naši projekti i CSR aktivnosti su višestruko prepoznati što je na samom kraju prošle godine ozvaničeno nagradom za Društveno odgovornu kompaniju 2022. godine po izboru Srpske asocijacije menadžera. Prioriteti Banke u ovoj oblasti su ekologija, sport, kultura, podrška društveno osetljivim grupama, finansijska edukacija i podrška manjim lokalnim sredinama. Kao predvodnik zelene tranzicije u Srbiji i primeni ESG principa delovanja, u junu 2022. je usvojena ESG Strategija održivog poslovanja. Aktivnosti OTP banke direktno doprinose ostvarenju čak devet Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Dodatno, pronalazimo inovativne načine u cilju ostvarenja energetske efikasnosti, te na krovu svoje centralne zgrade imamo solarnu elektranu tako da proizvedena električna energija ide direktno u sistem snabdevanja EPS-a. Sve  filijale povezane su na sistem koji omogućuje da se rasveta svuda gasi istovremeno a imamo i zaključen ugovor o potpunom snabdevanju električnom energijom iz obnovljivih izvora (100% ZelEPS).

Tokom godine realizujemo veliki broj inicijativa i projekata od kojih se posebno ističe višestruko nagrađivani projekat Generator Zero konkurs za inovativna rešenja u cilju smanjenja karbonskog otiska, za koji smo dobili nagrade i od  Francusko – srpske privredne komore za društveno odgovorno poslovanje “Grand Prix 2022”, kao i “Green Carpet za ESG & održivost” od OTP grupe. Takođe podjednako izdvajamo sajam socijalnog preduzetništva Generator dobrih dela, književni konkurs za prvi neobjavljeni roman sa izdavačkom kućom BOOKA i partnerstvo na globalnoj inicijativi „Priceless Planet Coalition“ kompanije Mastercard koja ima za cilj pošumljavanje ugroženih područja planete. Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije i u šestom Olimpijskom ciklusu realizovali smo serijal edukativnih sportskih događaja „Olimpijski trening sa OTP bankom“. Ostali smo i institucionalni partner Galerije Matice srpske i u 2022. realizovali veliku monografsku izložbu posvećenu stvaralaštvu Uroša Predića, jednog od najznačajnijih srpskih slikara.

Ponosni smo i na priznanja iz domena ljudskih resursa jer zaposleni jesu naš najvažniji resurs i ističemo“Employer Partner” sertifikat, prestižno HR priznanje konsultantske kuće ,,Selectio”  kao i „Human Driven Reshape“  nagrada za najbolju HR praksu 2022. godine, za program BFF (back/front force) koju nam je dodelila kompanija ManpowerGroup.

U okviru OTP Grupe posluju i OTP Leasing Srbija, kao i OTP Osiguranje koje pruža usluge životnog osiguranja preko OTP banke, kao zastupnika u osiguranju.

 

Osnovni podaci

Osnovni podaci o našoj banci

Saznaj više

Rukovodstvo

Upoznajte se sa rukovodećim timom OTP banke, timom koji svojim iskustvom i ekspertizom, nastoji da vam obezbedi sigurnu finansijsku budućnost i olakšano poslovanje.

Saznaj više

Organizacija banke

Pogledajte organizacionu šemu OTP banke, ljudi koji za vas u šest sektora i više od dvadeset odeljenja i pripadajućih timova misli o svakom aspektu vašeg poslovanja.

Saznaj više

Godišnji izveštaji

Podrobnije se informišite sa poslovanjem OTP banke, uvidom u objedinjene godišnje izveštaje.

Saznaj više

O grupi

Odlikuje nas timski rad, fokus na poboljšanje iskustava klijenata sa akcentom na usluge i savremene tehnološke inovacije, odnos zasnovan na poverenju i poštovanju i doprinos odgovornom i efikasnom poslovanju.

Saznaj više

Opšti uslovi poslovanja

Pozivamo vas da se upoznate sa opštim uslovima poslovanja OTP banke koji se primenjuju na odnose između vas kao korisnika finansijskih, platnih i ostalih usluga i banke, bilo da ste preduzetnik, fizičko ili pravno lice.

Saznaj više

Održivo poslovanje

Kroz poštovanje principa odživog poslovanja ostvarujemo balans između ekonomskih, socijalnih i ekoloških uticaja i ciljeva.

Saznaj više

Korporativna dokumenta

Upoznajte se sa korporativnim dokumentima OTP banke

Saznaj više

OTP Connect - inovacioni ekosistem OTP banke

OTP Connect je mesto povezivanja inovatora – startap i fintech zajednice, i naše banke, osmišljeno sa ciljem da zajedno kreiramo nove vrednosti i kvalitetne promene na dobrobit klijenata, mladih kompanija, zaposlenih, a time i banke u celini.

Saznaj više

Magazin Finovacije

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore