Stratégia és jövőkép

Sikerünket három pillérre építjük:

kadar

Szakértő személyzet

Küldetésünk, hogy mint a lakosság, úgy a gazdaság és az önkormányzatok ügyfeleinek szolgáltatására álljunk teljes körű, magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásainkkal. Bankunk irányításában alkalmazott összehangolt és naprakész gyakorlat lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk potenciálunkat, átláthatóan és bölcsen működjünk, és proaktív megközelítést alkalmazzunk az innováció terén. Sikerünk kritériumai a részvényeink értékének folyamatos növekedése és Bankunk jövedelmezőségének növekedése.

trziste

A helyi és regionális piac ismerete

Versenyelőnyünk sokféle szolgáltatásaink minőségén és ügyfeleink bizalmán alapul. Elkötelezettek vagyunk, hogy egy olyan társadalmat építésünk, amely előrelépteti az emberi kapcsolatokat, védi a környezetet és egyenlő esélyeket teremt a mozgássérültek és fejlődési rendellenességgel élők számára. Az alkalmazottak szakmai képességeire és elkötelezettségére támaszkodunk, akiknek sikereit az egyéni eredményeket elért teljesítmények alapján díjazzuk, és akiknek munkáját az egyéni szakmai fejlesztési programmal motiváljuk.

klijenti

Lelkiismeretes kapcsolatteremtés az ügyfelekkel

Törekszünk arra, hogy a dinamikus növekedés, a hatékony vállalatirányítás és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségünk révén az OTP Bank a vezető univerzális bank legyen Szerbiában. Küldetésünk és jövőképünk összhangban van az anyavállalatunk - az OTP Bank Nyrt., Budapest és az egész OTP Bankcsoport küldetésével és jövőképével.