Kontakt centar 0800 23 23 22
Datum : 24.11.2021

Priceless Planet Coalition program

Prvi u Srbiji podržali inicijativu Priceless Planet koalicija

Učestvuj sa nama u sadnji 100 miliona stabala i kreni putem  zelene tranzicije

Prva smo banka u Srbiji i Mađarskoj koja se priključila globalnoj inicijativi Priceless Planet Coalition kompanije Mastercard sa ciljem da se u sledećih pet godina posadi čak 100 miliona stabala u ugroženim područjima širom sveta na osnovu naučne studije. Svaki naš klijent koji otvori novi račun i preuzme svoju Mastercard karticu odmah postaju deo Priceless Planet programa, čime će u njegovo ime biti posađeno jedno drvo. Pored toga, OTP paket računa obezbeđuje i dodatne pogodnosti o kojima možeš da saznaš više ovde.

Činjenica da smo prvi u našoj zemlji postali deo ove  globalne inicijative potvrđuje da smo odlučno krenuli putem zelene tranzicije. I naš konkurs Generator Zero posvećen nagrađivanju projekata koji nude rešenja za smanjenje karbonskog otiska, u kome nam je kompanije Mastercard jedan od partnera,  takođe svedoči o tome.

„Prepoznajući razorni efekat klimatskih promena, OTP banka rešila je da se prva u našoj zemlji priključi globalnoj inicijativi Priceless Planet koaliciji kompanije Mastercard, tako što će se za svakog klijenta koji otvori račun u banci zasaditi po jedno drvo u područjima kojima je pošumljavanje najpotrebnije. Internacionalnom projektu pošumljavanja ugroženih područja planete banka se prvenstveno pridružuje u cilju normalizacije i zaustavljanja klimatskih promena, ali i kako bi podigla svest građana o važnosti zaštite životne sredine“, rekao je Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke.

Na ovaj način ukazuje se na značaj ekoloških tema, potrebi da se više brine o prirodnom okruženju i smanjuju posledic klimatskih promena, a klijentima se nudi mogućnost da i sami pruže svoj doprinos i investiraju u budućnost planete.

„Klimatske promene utiču na sve nas, a posebno na socijalno i ekonomski najranjivije grupe. Šansu da nešto promenimo imamo samo ako delujemo zajedno i svakodnevno. Kao koalicija Priceless Planet, naše dve kompanije zajedno sa našim korisnicima idu ka istom cilju, a to je lokalni doprinos postizanju pozitivnog uticaja na smanjenje emisije ugljen dioksida i ulaganje u obnovu životne sredine”, izjavila je Jelena Ristić, direktorka u kompaniji Mastercard za tržište Srbije, Crne Gore i BiH. 

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore