0800 23 23 22
Datum : 26.03.2024

Booka i OTP banka raspisuju treći konkurs za najbolji neobjavljen roman

Izdavačka kuća Booka uz podršku OTP banke raspisala je treći ciklus konkursa za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku. Ovo je jedini konkurs tog tipa u Srbiji, a njegovu snagu potvrđuje činjenica da je tokom prva dva ciklusa pristiglo gotovo 1.000 rukopisa, dok su se oba pobednička romana sa prethodnih konkursa našla u izboru za NIN-ovu nagradu i osvajali su druge važne regionalne književne nagrade

Pobednika ovog javnog poziva očekuje novčana nagrada od 250.000 dinara, kao i  objavljivanje romana u tiražu od 3.000 primeraka u izdanju izdavačke kuće Booka, kao i mogućnost distribucije u regionu uz intenzivnu promociju autora i pobedničkog dela.

Ivan Bevc, glavni urednik izdavačke kuće Booka, ističe da se unapred raduje što će nizu uspešnih romana dodati još jedan odličan naslov.

Sa velikim zadovoljstvom upravo smo lansirali treći konkurs za najbolji neobjavljeni roman koji i ove godine realizujemo uz značajnu podršku naših prijatelja iz OTP banke. Uspesi prethodna dva, kao i veliki broj čitalaca pobedničkih dela daju nam za pravo kada kažemo da je ovo postala bitna i nezaobilazna stavka naše književne scene i događaj na koji nekoliko stotina ljudi sa literarnim ambicijama čeka s nestrpljenjem“, istakao je Bevc.

Svi zainteresovani mogu da do sredine maja pošalju rukopise, a pobednik će biti proglašen 15. novembra.

Milica Babić, vodeći Konsultant za komunikacije, CSR i održivost OTP banke, ističe da broj pristiglih rukopisa tokom prva dva ciklusa konkursa najveće priznanje za organizatore konkursa.

Za OTP banku kultura predstavlja jedan od najznačajnijih stubova naše korporativne društvene odgovornosti. Naše partnerstvo sa Bookom ima poseban status, jer zajednički uspevamo da ostavimo dugoročni trag u našoj kulturi. Posebno smo ponosni što smo prepoznali potencijal ovog projekta. Broj prijavljenih, kao i uspesi objavljenih romana iz prva dva ciklusa najbolje potvrđuju viziju koju smo imali kada smo pre dve godine lansirali ovaj konkurs. Upravo zato, verujemo kako će i ovogodišnje izdanje pobuditi veliko interesovanje kod neafirmisanih pisaca i doprineti tome da na zadovoljstvo svih nas pronađemo još jedan vredan književni glas.“, rekla je Babić.

O svim pravilima i uslovima konkursa zainteresovani mogu da se informišu preko sajta izdavačke kuće Booka www.booka.rs/konkurs

PRAVILA KONKURSA

Rok za slanje originalnih, neobjavljenih rukopisa na srpskom jeziku je do 15. maja, a konkurs je javan, otvoren za sve zainteresovane književne stvaraoce. Posebnu vrednost daje mu činjenica da je anoniman, odnosno da je rukopise moguće dostaviti isključivo pod šifrom elektronskim putem, preko prijavnog formulara.

Jedan od uslova za učesnike je da dužina teksta ne sme da bude kraća od 180.000 karaktera (sa razmacima), kao i da roman nije ranije objavljivan, integralno ili bilo koji njegov deo. Dostavljanje rukopisa pod pravim imenom i prezimenom značiće i automatsku diskvalifikaciju učesnika. Jedini način da se predaju rukopisi je putem sajta izdavačke kuće, odnosno, putem konkursnog prijavnog formulara. Odluku o pobedniku donosi žiri koji čini urednički tim izdavačke kuće Booka.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore